Ne demek?

Wiki Article

Yangın bapsı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Konstrüksiyonda bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına aldatmaınmasında önemli bir rol oynar.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, yakışır fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Kullanılacak nüfus adetsı 100 kişkazançlı aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH BAR yahut PANİK BAR olmalıdır.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 ekipman uslu kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması ciddi taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Bu doğrultuda mevki de görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine reva bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

çoklukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yakınında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden zemin seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Camlı yangın bapları yahut ürkü barlı yangın bapları vesair yangın bapsı türleri arasındadır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde olay yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapları kullanma kayranına göre, rengine göre ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan biçim sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Binaların yangından korunması ile alakalı ele kırmızıınan kanuni prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile arazi kırmızıır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında elan kazançlı anlaşılacaktır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çalışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla faaliyet etmesi ve vacip çkızılışmaların da buna için örgülması gerekmektedir.

Antrparantez, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü yangın kapısı pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas acil vaziyet simultane bapnın olanaklı olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Report this wiki page